Nieuws
Publicatiedatum: 12 april 2022 | Geschreven door: Wander de Groot

Actieplan leren en ontwikkelen nog voor de zomer

Minister van Gennip van het Ministerie van Sociale Zaken komt nog voor de zomer met een actieplan leren en ontwikkelen. Daarbij zijn ook werkgevers, sectoren en opleiders betrokken. Dat laat minister Van Gennip aan de Tweede Kamer weten in een brief over het verloop van de openstelling eerste aanvraagtijdvak STAP-budget van 8 april.

Doorontwikkeling STAP

Bij het opzetten van STAP is rekening gehouden om budget gericht in te zetten voor specifieke doelgroepen en arbeidsmarktdoelen. Zo is er in het coalitieakkoord € 500 miljoen extra beschikbaar gesteld voor mensen die minder initieel onderwijs hebben gehad. Ook zal prioriteit worden gegeven aan de financiering van EVC-trajecten en meerjarige scholingsactiviteiten. Al zal het nog even duren voordat deze laatste twee functionaliteiten zijn gerealiseerd.

Nieuwe aanvraag STAP

Op 2 mei start de volgende ronde voor het aanvragen van het STAP-budget. Dan kunnen werknemers jaarlijks een scholingssubsidie tot € 1.000 aanvragen bij het UWV. De opening per 1 maart leidde direct tot lange wachtrijen. Het scholingsbudget van € 32 miljoen was op 3 maart uitgeput.