Nieuws
Publicatiedatum: 4 augustus 2022 | Geschreven door: Wander de Groot
Zorgplicht thuiswerken

Drie op vijf organisaties werkt flexibeler

60% van de organisaties is het afgelopen jaar flexibeler geworden als het gaat om werktijden. 57% van de organisaties staat inmiddels thuiswerken toe. Dat blijkt uit het HR Trendonderzoek, het grootste onderzoek onder HR-verantwoordelijken in Nederland, uitgevoerd door Berenschot, AFAS Software en Performa.

Aandacht verslapt

Opvallend is dat ondanks deze toename van het hybride werken de aandacht van HR-manager inmiddels verslapt voor thema’s als digitalisering van HR-processen en ondersteuning van de interne communicatie. 44% van alle HR-managers vond dat vorig jaar nog zeer belangrijk. Dit jaar is dat nog maar 26% en volgend jaar verwacht nog slechts 19% dat digitale ondersteuning een issue is. Met de aandachtverslapping voor digitalisering van HR-processen ebt ook de aandacht voor dataveiligheid en privacy weg van 12% vorig jaar naar 4% dit jaar.

Tegenovergestelde

Onderzoeksleider Hans van der Spek van Berenschot had juist het tegenovergestelde verwacht. Inzicht in de bezetting bij hybride werken is essentieel, net als hoe organisaties hun medewerkers optimaal digitaal kunnen ondersteunen bij het thuiswerken, zo stelt hij. Juist zo houd je binding tussen medewerkers, teams en leidinggevenden.