Nieuws
Publicatiedatum: 10 december 2020 | Geschreven door: Wander de Groot
Horeca

Extra steun voor horeca en evenementenbranche

Met de verruiming van de TVL heeft het kabinet ook de sectorspecifieke regelingen verlengd. Gedwongen gesloten horecagelegenheden krijgen een eenmalige TVL-opslag voor ‘voorraad- en aanpassingskosten’, vrijgesteld van inkomsten- en vennootschapsbelasting. Voor de seizoensgebonden evenementensector komt er een speciale tegemoetkoming in de vaste lasten voor de kwartalen waarin traditiegetrouw nauwelijks omzet gemaakt wordt.

Horeca

Eet- en drinkgelegenheden die gedwongen dicht zijn, komen in aanmerking voor een eenmalige opslag bovenop TVL 2 van maximaal € 20.160 als ze ten minste € 3.000 aan vaste lasten per kwartaal hebben en meer dan 30% omzetverlies hebben geleden in de periode oktober tot en met december. De opslagsubsidie is net als de basis-TVL vrijgesteld van inkomsten- en vennootschapsbelasting, zodat de overheid niet met de ene hand geeft en met de andere hand weer terughaalt. De opslag kan worden aangevraagd tot 29 januari 17:00 uur.

Evenementen

Seizoensgebonden evenementenorganisaties die eerder TVL 1 kregen, maar niet voor TVL 2 in aanmerking komen omdat ze te weinig omzet in het laagseizoen maken, kunnen alsnog een tegemoetkoming krijgen. Zij krijgen 33,3% van hun eerdere TVL 1 (met een minimum van € 750) zolang zij kunnen aantonen dat zij meer dan 50% van hun omzet in 2019 in het tweede en derde kwartaal hebben behaald. Voor het verkrijgen van deze ‘seizoensmodule’ geldt geen speciale SBI-code als voorwaarde.