Nieuws
Publicatiedatum: 14 december 2020 | Geschreven door: Wander de Groot
Kerst

Kerstpakket tijdens corona: extra veel of helemaal niks

Al lijkt het kerstpakket een ideale bezuinigingspost tijdens de coronapandemie, niet iedere organisatie kiest ervoor om het geschenk aan de werknemers te schrappen. Tot nu toe zien groothandels de omzet van kerstpakketten nog niet dalen, aldus berichtgeving van NOS op 7 december 2020.

Opgestuurd

Onder andere de Makro en Sligro hebben nog niet te maken met een lagere kerstpakkettenomzet. ‘Sommige organisaties bieden medewerkers juist een wat groter pakket aan. Normaal geven organisaties in december geld uit aan evenementen voor het personeel of kerstborrels. Die gaan nu niet door. Ze gebruiken dat budget om wat meer uit te pakken met het pakket’, aldus marketingmanager Jacqueline Roest van Makro. Wel zal het kerstpakket vaker worden opgestuurd, in plaats van overhandigd bij de jaarlijkse kerstborrels en -lunches. Bijvoorbeeld via een kerstpakketten drive through, waarbij werknemers het pakket kunnen ophalen langs een speciaal opgezet afhaalpunt.

Kerstpakket en de NOW

Organisaties die gebruik maken van de NOW-regeling mogen dit jaar geen bonussen uitkeren of dividend. Kerstpakketten mogen wel, die vallen onder de Werkkostenregeling (WKR). En die zijn onder de NOW ongemoeid gelaten. Toch is er een aantal grote organisaties die dit jaar NOW hebben ontvangen en geen kerstpakket aan het personeel verstrekken, zoals de KLM, Transavia, Tata Steel, Hollands Casino en DAF Trucks.

Meer lezen over het kerstpakket en waar u als organisatie rekening mee moet houden? Lees dan onze checklist.