Nieuws
Publicatiedatum: 15 december 2020 | Geschreven door: Wander de Groot
Loket

Loket NOW 3.1 verlengd tot en met 27 december

Het loket voor de aanvraag van NOW 3.1 is verlengd tot en met 27 december 2020. Vanwege de harde lockdown die is ingezet op 14 december is de aanvraagperiode verlengd, zodat meer organisaties nog een aanvraag kunnen indienen voor loonsteun. Oorspronkelijk was het loket tot en met 13 december open.

NOW 3.1

NOW 3.1 is een regeling voor tegemoetkoming in de loonkosten voor het vierde kwartaal van 2020. De regeling is niet alleen beschikbaar voor aanvragers van de eerste en tweede steunronde, maar ook voor organisaties die niet eerder een beroep deden op de regeling. Ten opzichte van NOW 2 geldt een lagere tegemoetkoming van 80% in plaats van 90% van de loonkosten. Ook is de eerdere boete vervallen wanneer de loonsom daalt vanwege bedrijfseconomisch ontslag. NOW 3.1 geeft zelfs de ruimte tot variatie van 10% van de loonsom zonder dat dit effect heeft op de verkregen steun.

Steunpakket

Onlangs is het steunpakket verruimd voor het eerste kwartaal van 2021 en met terugwerkende kracht voor het vierde kwartaal van 2020. Na de jaarwisseling zou de NOW 3.2 regeling worden versoberd ten opzichte van 3.1, maar dat plan is van tafel. De TVL-regeling, die tegemoetkoming voor de vaste lasten regelt, is verder uitgebreid. Lees hier meer over de aanpassingen in de NOW 3.2 en hier meer over de aanpassingen aan de TVL.