Nieuws
Publicatiedatum: 31 augustus 2020 | Geschreven door: Wander de Groot
Scholing

Nieuw sociaal pakket voor stimulering scholing

Het kabinet trekt opnieuw de geldla open voor mensen die hun baan zijn verloren of dreigen te verliezen. Met een nieuw sociaal pakket van 1,4 miljard euro wil de overheid bij- en omscholing van personeel ondersteunen tijdens de coronacrisis.

Hulp in de regio

Het grootste deel van dit bedrag, ongeveer 650 miljoen euro, wordt besteed om onder andere regionale mobiliteitsteams op te richten en organisaties zoals het UWV te ondersteunen in hun dienstverlening. Maar ook gemeenten, werkgevers en het beroepsonderwijs zijn bij de uitwerking hiervan betrokken.

Scholing

Daarnaast is het geld bedoeld om mensen te helpen hun kennis en vaardigheden bij te werken of om hen te laten omscholen. Het kabinet trekt 230 miljoen euro uit om scholing te stimuleren in de vorm van ontwikkeladviezen en verschillende cursussen, maar ook als budget voor mensen in de Ww.

Jeugd

Tot slot komt er extra aandacht voor kwetsbare jongeren en vroegtijdig schoolverlaters. Met 350 miljoen euro wil het kabinet inzetten op extra begeleiding naar een vervolgopleiding of werk. Ook mensen met problematische schulden krijgen extra steun. Als belangrijkste onderdeel van dit plan wordt het Waarborgfonds opgezet, om mensen te stimuleren nog sneller van de schulden af te komen.