Nieuws
Publicatiedatum: 9 december 2020 | Geschreven door: Wander de Groot
Collectieve zorgverzekering

NOW in eerste kwartaal 2021 niet versoberd

De NOW-vergoeding voor het eerste kwartaal van 2021 (NOW 3.2) blijft gelijk aan die van het laatste kwartaal van 2020 (NOW 3.1). Het kabinet komt daarmee terug op de eerdere bedachte langzame versobering van de regeling, nu de coronacrisis voortduurt. Dat schrijft het kabinet in een brief aan de Tweede Kamer van 9 december.

Drempel blijft laag

Concreet betekent dit dat de tegemoetkoming in de loonkosten op 80% blijft en niet teruggaat naar 70%. Ook de drempel om in aanmerking te komen wordt niet verhoogd zoals gepland. Het minimale omzetverlies blijft 20% in plaats van 30%. De forfaitaire opslag voor bijvoorbeeld vakantiegeld, blijft op 40%, evenals de maximale vergoeding van twee maal het dagloon (€ 9.691 per maand).

Zeer goed nieuws

Dat is zeer goed nieuws voor alle bedrijven die vanwege corona met omzetverlies te maken hebben. Het enige ‘plusje’ uit de eerdere versie van NOW 3.2, de vergroting van de vrijstelling van de loonsom van 10% naar 15%, gaat in de nieuwe versie van NOW 3.2 niet door. Maar dat is een relatief klein ‘minnetje’.