Nieuws
Publicatiedatum: 18 november 2021 | Geschreven door: Wander de Groot
OR-scholing

Opnieuw TVL en belastinguitstel

Het TVL-loket gaat opnieuw open voor financiële steun aan alle organisaties die vanwege corona met meer dan 30% omzetverlies te kampen in het vierde kwartaal. Wanneer het loket bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) precies open gaat is nog niet bekend. Het kabinet wacht nog op groen licht van de Europese Commissie voor de steunmaatregel. Ook wordt het weer mogelijk om uitstel van belastingbetaling aan te vragen.

Voorwaarden

De subsidie bedraagt 85% van de vaste lasten met een minimumbedrag van € 1.500 en een maximumsubsidie van € 250.000. De voorwaarden zijn:

  • Inschrijving in het Handelsregister van de KVK voor of op 30 juni 2020.
  • De organisatie verwacht in Q4 van 2021 minimaal 30% omzetverlies ten opzichte van Q4 2019 of Q1 2020. De organisatie mag zelf de referentiemaand kiezen.
  • De aanvrager mag uit de eerdere TVL-regelingen niet meer dan 1,8 miljoen euro hebben ontvangen.

Belastinguitstel

Ook kunnen organisaties opnieuw uitstel van belasting aanvragen tot 1 februari 2022. Het gaat dan om de belastingen waarvoor zij eerder uitstel hebben aangevraagd. Deze regeling was, net als de andere steunpakketten, stopgezet. Alle belastingschulden die tot 1 februari 2022 worden opgebouwd, gaan ook onder de gunstige terugbetaalregeling vallen, net als de eerder uitgestelde belasting.