Nieuws
Publicatiedatum: 4 maart 2020 | Geschreven door: Wander de Groot

OR Arbo – sfeerverslag

Dinsdag 3 maart vond het 4e OR Arbo congres plaats. Bijna 200 Leden van allerlei verschillende ondernemingsraden kwamen bij elkaar in De Mariënhof in Amersfoort om hun kennis over veiligheid, gezondheid en welzijn op de werkplek te verdiepen. Ook de manier waarop OR-en het onderwerp arbo effectief kunnen agenderen, stond volop in de belangstelling. Met zoveel mensen tegelijk in gesprek over OR en arbo is een echte uitdaging, maar met elf workshops en twee plenaire onderdelen kwamen alle facetten aan bod.

Om half tien in de ochtend dromden de deelnemers binnen vanuit alle hoeken van het land. Gerenommeerde sprekers gaven antwoord en ondersteuning bij lastige vraagstukken. Zoals Steven van Slageren met een lezing over duurzame inzetbaarheid en Marco Sikkel die dieper inging op ongewenst gedrag op de werkvloer en de rol van de OR daarbij. Tussen de workshops door verraste woordkunstenaar en KRO-spraakmaker Frank van Pamelen de deelnemers met een presentatie over het gebruik van OR-jargon. Met nieuwe energie gingen de deelnemers zo de laatste lezingsronde in.

Gewapend met nieuwe kennis en vaardigheden gingen de deelnemers aan het eind van de dag naar huis, vast van plan om betere arbeidsomstandigheden te regelen voor hun collega’s. Enthousiaste mensen kwamen binnen en gingen zo ook weer naar huis, sommigen zelfs direct terug naar hun werk. Klaar om alle kennis direct in de praktijk toe te passen.


Foto’s: Performa