Nieuws
Publicatiedatum: 19 augustus 2020 | Geschreven door: Wander de Groot
Thuiswerken

Thuiswerken na 1 september blijft de norm

Ook na 1 september blijft het dringende advies van de overheid staan om zo veel mogelijk thuis te werken. Dat heeft premier Rutte in de coronapersconferentie van 18 augustus nog eens extra toegelicht. Aan deze maatregel ligt voorlopig ook geen deadline.

Geen deadline

Rutte benadrukte in de persconferentie het belang van thuiswerken in de strijd tegen het coronavirus: ‘van alle maatregelen die we vanaf het begin hebben genomen, is thuiswerken een van de meest effectieve. Aan thuiswerken zat geen einddatum vast, maar 1 september circuleerde wel als einddatum voor een mogelijke versoepeling hierin. Om extra duidelijk te zijn: de cijfers geven hier geen aanleiding voor. Dus het advies blijft, werk zo veel mogelijk thuis. Óók na 1 september.’

Rol van de OR

Op dit moment is het nog een dringend advies van de overheid om zo veel mogelijk thuis te werken. Maar een organisatie die zijn werknemers hiertoe verplicht, zal eerst langs u als OR moeten voor advies. Let goed op de ontwikkelingen in uw eigen organisatie. Bij thuiswerken komt veel kijken, met name op het gebied van arbo en privacy. Wilt u meer weten over uw rol als OR met betrekking tot thuiswerken? Lees dan onze checklist alles over thuiswerken voor OR.