Nieuws
Publicatiedatum: 5 januari 2021 | Geschreven door: Wander de Groot
Thuiswerken

Thuiswerkvergoeding gemiddeld € 2,60

Werkgevers betalen werknemers gemiddeld een dagvergoeding van € 2,60 per thuiswerkdag of ze betalen een gemiddelde eenmalige vergoeding van € 287. Dat laat onderzoek van vakblad Rendement en Motivaction zien. Hoe groter de organisatie, hoe vaker de thuiswerkvergoeding voorkomt.

Onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd onder 529 professionals. Het merendeel van de ondervraagde werkgevers blijkt gesprek is over een thuiswerkvergoeding of heeft al er al een. In dat laatste geval kiezen werkgevers liever voor een vergoeding per thuiswerkdag dan een eenmalig bedrag. Voor beide vergoedingen maken werkgevers vaak gebruik van de vrije ruimte die de werkkostenregeling (WKR) biedt.

Geen vergoeding

Wat ook opvalt is dat 36% van de ondervraagden op dit moment geen thuiswerkvergoeding overweegt of ooit denkt dit aan werknemers aan te bieden. Vooral kleine organisaties tot 50 werknemers (46%) geeft aan geen thuiswerkvergoeding op te nemen in het arbeidsvoorwaardenreglement (AVR). Bij organisaties met 250 tot 500 werknemers is dat maar 20%. Grote organisaties met meer dan 500 werknemers kennen of overwegen bijna allemaal een thuiswerkvergoeding.