Nieuws
Publicatiedatum: 15 januari 2020 | Geschreven door: Wander de Groot

XS4ALL blijft als alleen als merk bestaan

Het merk XS4ALL blijft bestaan, zo heeft het moederbedrijf KPN onlangs laten weten. Toch is de integratie van het merk in KPN hierdoor niet van de baan. XS4ALL blijft namelijk alleen in naam bestaan. Qua techniek en dienstverlening zal XS4ALL geheel opgaan in KPN. Al per 1 maart zal de transitie plaatsvinden, zo blijkt uit een brief van KPN aan alle XS4ALL-klanten. Daan Willems van de ondernemingsraad van XS4ALL gaf in het NOS Journaal aan weinig vertrouwen te hebben in de constructie. Zo is hij bang dat de kernwaarden van XS4ALL, zoals digitale burgerrechten, niet mee zullen gaan naar KPN. Ook de actiegroep ‘XS4ALL Moet Blijven’ reageerde kritisch op het besluit.

De OR en de Ondernemingskamer

De ondernemingsraad van XS4ALL heeft vanaf het begin af aan de bestuurder aangeraden om XS4ALL niet te integreren in KPN. Nadat de OR er niet uitkwam met de bestuurder is de ondernemingsraad zelfs naar de Ondernemingskamer gestapt. Helaas oordeelde de rechter alsnog in het voordeel van de bestuurder. De ondernemingsraad van XS4ALL vreest nu dat veel werknemers én klanten XS4ALL zullen verlaten. De bestuurder van KPN wil binnenkort weer met de OR om tafel.

Freedom Internet

Eind maart zijn de eerste aansluitingen mogelijk bij Freedom Internet. Dat is de nieuwe provider die wordt opgericht door de actiegroep XS4ALL moet blijven.