Nieuws
Publicatiedatum: 15 januari 2018 | Geschreven door: Wander de Groot

Centrale ondernemingsraad Tata Steel naar kantonrechter

De centrale ondernemingsraad (COR) van het bedrijf Tata Steel is naar de Ondernemingskamer gestapt om informatie op te eisen over de fusieplannen van Tata en ThyssenKrupp. Het bedrijf maakte al eerder bekend dat door de fusie in Europa in totaal zo’n 4.000 banen verdwijnen, waarvan mogelijk 2.000 bij Tata Steel. Tot nu toe heeft de OR nog geen informatie ontvangen en er zijn nog geen gesprekken gevoerd door de directie over de fusieplannen. Dat is opvallend, gezien fusieplannen onder het adviesrecht vallen.

COR en vakbond samen sterk

Ook vakbond FNV heeft de directie een dringende brief gestuurd met verzoek tot overleg. De vakbond staat pal achter de ondernemingsraad en eist onder meer werkgelegenheidgaranties voor de komende tien jaar en geeft aan de afbouw van 2.000 arbeidsplaatsen bij Tata Steel Nederland niet te accepteren. Brenda Heidenga, persvoorlichter van de vakbond, geeft aan dat als er geen reactie komt op brieven van de vakbond, er in de toekomst zeker stakingen gepland zullen worden.

Overleg op hoog niveau

Het hoofdkantoor van Tata Steel bevindt zich in Mumbai. Het overleg over de fusie vindt plaats tussen Tata Steel in Mumbai en Thyssenkrupp in Duitsland. De directie van Tata Steel in Nederland beweert ook geen informatie te hebben over de fusieplannen.