Nieuws
Publicatiedatum: 3 juli 2017 | Geschreven door: Wander de Groot

Laatste kans: hoe inclusief is jouw OR?

Je hebt nog maar een paar dagen de tijd om mee te doen aan het grootschalige onderzoek OR Trends naar inclusiviteit binnen de OR. Het is de eerste keer dat er in Nederland onderzoek wordt gedaan naar representatie van contractvorm, leeftijd, culturele identiteit en gender in medezeggenschapsland. Werk mee aan baanbrekend onderzoek en laat jouw stem horen vóór 6 juli!

Arbo en discriminatie: plichten van de OR

Ook de manier waarop ondernemingsraden omgaan met de plicht om discriminatie tegen te gaan binnen de organisatie komt aan bod. En leeft jouw OR wel de plicht na uit Artikel 28, lid 1, waarin staat dat de OR de plicht heeft toe te zien op de naleving van voorschriften rond arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en de arbeids- en rusttijden voor de medewerkers?

Meedoen?

Klik hier en je doet direct mee aan OR Trends. Het onderzoek duurt ongeveer 15 minuten, de gegevens worden anoniem verwerkt. De resultaten worden gepresenteerd op OR Live op 11 oktober. Alle deelnemers die dat willen, krijgen de resultaten gratis toegestuurd. Zo kan jij kijken hoe ‘inclusief’ jouw OR is.