Nieuws
Publicatiedatum: 20 december 2018 | Geschreven door: Wander de Groot

OR TataSteel krijgt prijs voor governance

De OR van de Nederlandse tak van TataSteel, het voormalige Hoogovens, heeft de Driehoek 3D Trofee gekregen voor het beste functionerende overleg tussen medezeggenschap, bestuur en toezichthouder, ook wel de governance driehoek genoemd. De prijs is een initiatief van de Alliantie Medezeggenschap & Governance (AMG).

Volgens de jury is het overleg op strategisch niveau bij TataSteel het beste verankerd, met respect voor ieders eigen rol en positie, op basis van vertrouwen en met een gezamenlijke visie op het voortbestaan van de onderneming en de verduurzaming van de organisatie. Dat leidt volgens de jury tot een diepgaande focus op de inhoud, een zeer proactieve en professionele wijze van opereren en goede in- en externe relaties, ook met het moederconcern en de vakbonden.

FrieslandCampina

Ook FrieslandCampina kreeg een eervolle vermelding van de jury. Dankzij de coöperatiestructuur wordt er gezocht naar verbinding en overeenkomst en staan bestuur, toezicht en medezeggenschap op een positieve manier in de samenwerking.