Nieuws
Publicatiedatum: 18 december 2019 | Geschreven door: Wander de Groot

Tools en items voor verkiezingen in 2020

Gaat uw ondernemingsraad of PVT aan de slag met het organiseren van OR-verkiezingen in 2020? Bereid u goed voor op de verkiezingen met alle informatie en online tools die u tot uw beschikking heeft. In dit handige overzichtje vindt u de belangrijkste tools, tips en handige voorbeeldbrieven voor het organiseren van verkiezingen voor de OR of PVT in 2020.

OR Vote

OR Vote is een handige online verkiezingstool waarmee in een handomdraai digitale verkiezingen organiseert voor uw ondernemingsraad. Ook verkiezingen voor PVT’s en onderdeelcommissies kunt u hiermee eenvoudig regelen. Bekijk hier hoe OR Vote werkt of vraag gratis een offerte op.

OR Reglement

In het reglement van de ondernemingsraad staan de regels met betrekking tot de verkiezingsprocedure. Wilt u de regels omtrent de OR-verkiezingen aanpassen? Dan dient u dit in uw OR-reglement vast te leggen. Dat kunt u doen met OR Reglement. Dat is een tool die Performa samen met de SER heeft gemaakt. Met OR Reglement kunt u eenvoudig online een OR Reglement opstellen of vernieuwen. Bovendien is de tool gratis te gebruiken.

Bekijk hier meer informatie over OR Reglement.

Basisboek OR

Zijn de verkiezingen achter de rug? Zorg dan dat de nieuwe OR-leden hun OR-carrière goed van start kunnen gaan. Bijvoorbeeld met het Basisboek voor OR & PVT. Daarin staat een overzichtelijke introductie van de wettelijke rechten en plichten van de OR. Ook vindt u hierbij een heldere toelichting, aangevuld met praktische  instrumenten. Voor de compleetheid treft u achterin dit boek de complete wettekst van de Wet op de ondernemingsraden (WOR) aan.

Bekijk hier meer informatie over het Basisboek voor OR en PVT.

Dossier verkiezingen

In de kennisbank van Performa OR staan tientallen voorbeeldbrieven die u kunt gebruiken als u bezig bent met het organiseren van de verkiezingen voor de ondernemingsraad of PVT. Daarnaast zijn er handige checklists en veelgestelde vragen. Zo zoekt u snel op hoe u een draaiboek voor de verkiezingen maakt, wat de wettelijke regels zijn als het gaat om de kandidaatstelling en hoe het precies zit met de zittingstermijn.

Bekijk hier het dossier over OR-verkiezingen