Nieuws
Publicatiedatum: 21 september 2020 | Geschreven door: Wander de Groot
Arbeidsrisico's

Zesde Week van de RI&E vandaag van start

Deze week start de zesde Week van de RI&E, georganiseerd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Steunpunt RI&E en verschillende partners. Het programma genaamd ‘RI&E Live’ staat in het teken van het overkoepelend programma Impuls RI&E.

Talkshow

Het weekprogramma is volledig online en begint met een kick-off op maandag om 14:00. De vorm is wordt een talkshow zoals velen dat gewend zijn van De Wereld Draait Door, gepresenteerd door journalist en moderator Aldith Hunkar. Aan tafel zitten verschillende partijen, waaronder het ministerie van SZW, Inspectie SZW. De rest van het weekprogramma zal worden ingevuld met vlogs van verschillende activiteiten en een ‘recap’ op vrijdag om 15:00. Aanmelden voor het programma kan op de website van het ministerie.

Impuls RI&E

Het programma Impuls RI&E is erop gericht om organisaties te informeren over de plicht tot het hebben van een RI&E en naleving hiervan te verbeteren. Vooral kleine organisaties met minder dan 25 werknemers hebben vaak nog geen RI&E voor de organisatie en zijn zelfs niet op de hoogte van deze plicht. Dat het belang van een RI&E groot is laten de cijfers maar al te goed zien: in 2018 waren er nog ruim 800.000 werknemers in Nederland met gezondheidsklachten die ontstaan is door het werk en waren er 109.000 arbeidsongevallen dat direct leidde tot verzuim van de werknemer.